USR, scrisoare către Klaus Iohannis: „Nu promulgați modificarea legii Educației. Reexaminarea este esențială”2 min read

280

Parlamentarii Uniunea Salvați România transmit o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi solicită, ca în temeiul prerogativelor constituționale pe care le deține, să nu promulge propunerea de lege a Educației care a fost votată de Parlament în data de 03.06.2020, ci să o trimită către reexaminare. Parlamentarii USR arată în scrisoare că prin modificarea votată se aduce atingere dreptului elevilor la educație.

Reamintim că în data de 3.06.2020 s-a votat o modificare la legea 45/2020 privind Educația sexuală, adaptată vârstelor conform programei aprobată de Ministerul Educației încă din 2004, inițiată de deputatul USR Cristina Iurișniți, în urma căreia orele de Educație vor avea loc doar la cererea părinților. În consecință, USR transmite că a fost limitat accesul elevilor la programele și activitățile de Educație pentru sănătate și educație sexuală.

Considerăm că s-a adus atingere dreptului constituțional la învățătură al elevilor prin faptul că o mare parte dintre aceștia nu vor mai putea beneficia de informări corecte și avizate din partea autorităților și instituțiilor publice cu privire la Educația pentru sănătate. Este esențială informarea corectă și completă a părinților, însă ar fi excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educație al copilului” – se arată în textul scrisorii semnată de grupul parlamentar USR.

Scrisoarea grupului parlamentar USR, adresată președintelui Klaus Iohannis, poate fi citită și descărcată aici: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.