PROROMÂNIA – Scrisoare deschisă adresată primarului sectorului 4, de către Gabriel Liviu Ispas2 min read

300

Domnului Daniel Băluță,
Primarul Sectorului 4

Stimate domnule primar,
Mă adresez dumneavoastră într-o problemă care nu suferă amânare: deschiderea anului școlar 2020-2021.

După cum probabil cunoașteți, România traversează o perioadă tulbure, în care problemele cauzate de epidemia Covid-19 se îmbină, cu consecințe tragice, cu lipsa de performanță și competență a Guvernului Orban.
Deși începerea școlii ar trebui să fie prioritatea socială a guvernării, asistăm la un festival al declarațiilor
stupide, la o lipsă de decizie și de predictibilitate care afectează deopotrivă părinții, copiii și societatea. Tabletele nu s-au cumpărat, măștile întârzie să apară, iar educația copiilor pare un moft. În acest context, vă adresez solicitarea fermă de a opri lucrările care nu sunt urgente și să vă aplecați asupra pregătirii deschiderii școlii.
Am văzut că la Cluj s-a putut! Primarul și Consiliul Local, văzând că nu au sprijin de la guvern, au decis să aloce 3 milioane de euro pentru a pregăti unitățile de învățământ, astfel încât elevii să poată veni în siguranță la cursuri din prima zi de școală!

În Sectorul 4 suntem departe de a spune că suntem pregătiți pentru începerea școlii.
Vă solicit, domnule primar, să convocați de îndată Consiliul Local și să alocați sumele necesare pentru ca la data de 14 septembrie să ne bucurăm, alături de copiii noștri, de sunetul clopoțelului! Școala online este un simulacru, o inovație care va afecta pe termen lung tânăra generație! Interacțiunea copilului cu educatoarea, cu învățătoarea și cu profesorul realizează conexiunea care generează progres! Într-un sector în care se spune că interlopii au un cuvânt de spus, e nevoie de investiții în educație, pentru a ne dezvolta!
Urmează o perioadă electorală, în care ne vom confrunta pe multe teme! Hai să punem educația deasupra, pentru binele părinților și copiilor din sector! Iar eu mă ofer să vă sprijin, cu competențele pe care le am, pentru a identifica toate măsurile necesare pentru acest deziderat!
Educația este cel mai de preț dar pe care îl putem oferi, hai să construim un sector educat, dacă România educată pare o himeră!
Gabriel Liviu Ispas
Coordonator PRO România Sector 4
Candidat la funcția de primar al sectorului
Alianța PRO București 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.