PRO România: Guvernul este obligat prin lege să asigure gratuit un set de 30 de măști/lună, persoanelor din categorii vulnerabile2 min read

230

PRO România salută adoptarea, de către Parlament, a proiectului care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor împotriva virusului COVID-19. Inițiativa aparține parlamentarilor PRO România și PSD, a fost depusă pe 23 aprilie și stabilește regimul de achiziție și distribuție a materialelor de protecție.

”În primul rând vreau să mulțumesc tuturor colegilor care au susținut și votat acest proiect. Această lege repară nedreptățile făcute de Guvern. Este aberant să impui purtarea măștilor atâta vreme cât ai câteva milioane de cetățeni care nu-și permit să le cumpere. Cei din categoriile defavorizate, familiile afectate de coronacriză, toți aceștia se află în imposibilitatea de a suporta cheltuielile aferente materialelor de protecție. Tocmai de aceea, am propus ca Ministerul Sănătății, prin UNIFARM S.A, să dispună achiziționarea de măști conforme cu standardele europene în vigoare, iar distribuirea către români să se facă prin autoritățile publice locale” – a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă.

Legea prevede că măștile de protecție trebuie achiziționate preponderent din producția internă, iar furnizarea acestora către categoriile vizate de lege trebuie să se facă până la încheierea pandemiei COVID-19, declarată oficial de Organizația Mondială a Sănătății.

„Este nevoie de un sprijin recurent pentru familiile vulnerabile. Vrem ca românii să aibă posibilitatea să se întoarcă la muncă în condiții de siguranță, cu respectarea normelor recomandate de specialiști. Pentru o cât mai rapidă implementare a acestui sprijin facem apel la președintele României să promulge acest proiect de lege de urgență” – a încheiat Gabriela Podașcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.