Daniel Ionașcu: Abuzul împotriva cadrelor didactice, elevilor și părinților trebuie să înceteze! Cadrele didactice nu sunt cadre medicale și nu pot fi făcute răspunzătoare de sănătatea elevilor!2 min read

333

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) condamnă ferm situația aberantă în care se găsește învățământul românesc, complet nepregătit pentru noul an școlar, programat să înceapă peste doar câteva zile.

Suntem în fața unei situații fără precedent, atât prin prisma crizei sanitare, cât și din cauza lipsei de responsabilitate din partea decidenților politici. Cadrele didactice și elevii sunt principalele victime ale unui calcul politic cinic al guvernanților, care nu pot amâna deschiderea școlilor, oricât de nepregătiți am fi,pentru că altfel nu ar putea fi justificată organizarea alegerilor din 27 septembrie.

Responsabilitatea a fost aruncată de la nivel central către autoritățile locale, către Inspectoratele Școlare, școli și profesori, ca în cazul apariției „bombelor epidemiologice”, să se poată spune că vina aparține cadrelor didactice și auxiliare.

Astfel, numeroși profesori sau directori de școli din întreaga țară ajung să contempleze posibilitatea plecării din învățământ, fie pentru că nu pot să își asume răspunderea suplimentară, fie pentru că se tem pentru propria sănătate.

Sunt peste 50.000 de cadre didactice care fac parte din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire cu noul coronavirus și care ar trebui să se întoarcă la catedră.

Cadrele didactice nu sunt cadre medicale, deși, în practică, asta li se cere, fiind transformați în „câini de pază”, care să vegheze la respectarea normelor igienico-sanitare impuse.

Daniel Ionaşcu

Ceea ce vedem acum este, în esență, un nou abuz. De această dată, victimele sunt toți cei din Educație, care nu doar că vor fi expuși pericolului îmbolnăvirii, ci vor fi și cei pe care se va da vina, când vor fi probleme. Pentru că, să nu își facă nimeni iluzii, probleme vor fi. Cadrele didactice nu sunt o categorie de sacrificiu și noi, umaniștii, vom face tot ce ne stă în putință pentru ca ei să nu fie transformați în țapi ispășitori de către adevărații responsabili” – a spus Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.