Candidații USR PLUS vor să transforme Bucureștiul, cu fonduri europene5 min read

302

După un maraton prin toate sectoarele Bucureștiului, candidații USR PLUS la primăriile de sector, Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Simona Spătaru s-au oprit, duminică, să vorbească bucureștenilor în Piața Universității, alături de președinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu și de europarlamentarii Cristian Ghinea și Ramona Strugariu.

Timp de peste două ore, în 36 de puncte ale Capitalei, candidații USR PLUS la primăriile de sector și consiliile locale au vorbit, duminică, bucureștenilor despre planurile lor, despre cum vor să reconstruiască orașul și să ofere oamenilor o administrație publică profesionistă și fără corupție, exclusiv în beneficiul locuitorilor.

Maratonul a culminat, în mod simbolic, cu o întâlnire în Piața Universității, la care au participat lideri USR PLUS, dar și europarlamentari ai Alianței, prilej de a detalia cum pot fi folosiți banii europeni, pentru proiecte concrete în București.

Bucureștenii trebuie să știe de două proiecte importante pentru ei, din fonduri europene. Primul proiect, mult întârziat, privește RADET-ul. În timpul iernii, în fiecare oră, intră în pământ echivalentul unui tren-cisternă de apă caldă. Acest oraș se prăbușește pe noi, în timp ce sistemul securistic, mogulistic, își trimite reprezentanți să facă show-uri și să ne bruieze pe noi, când vrem să ne prezentăm proiectele pentru reconstrucția României. I-a luat patru ani administrației Firea să scrie un proiect de reabilitare a țevilor de la RADET. Vreau să avem parteneri la Primăria Capitalei care să termine acest proiect foarte mult întârziat. Al doilea proiect: Dâmbovița creativă. Acest râu care trece prin centrul Bucureștiului și este complet nefolosit, poate deveni un centru al industriei creative și de relaxare și proiectul poate fi finanțat din fondurile pentru Green Deal” – a declarat europarlamentarul USR PLUS, Cristian Ghinea.

Bucureștiul are 1,48 miliarde de euro alocați în exercițiul financiar 2021-2027. Aproape 35% din acești bani sunt dedicați unui oraș care este prietenos cu mediul. Un oraș prietenos cu mediul înseamnă că suntem pregătiți să alocăm fonduri pentru o infrastructură verde, înseamnă că ne uităm la pistele de biciclete, la consumul de energie și la anvelopa clădirilor cu foarte mare responsabilitate. Tot aici avem fonduri pentru digitalizare și pentru conceptul Smart city. (…) Înseamnă că tot ce este administrație publică locală și centrală este digitalizat, că oamenii vor avea acces la informații așa cum spune Legea privind transparența decizională și că primăriile au porțile deschise pentru cetățeni” – a precizat și Ramona Strugariu, europarlametar USR PLUS.

Noua încercare de sabotare și intimidare din partea celor care nu vor ca proiectele USR PLUS să fie auzite de oameni este doar una dintr-o lungă serie (…).

 „Pe 27 septembrie, avem o oportunitate pentru următorii patru ani: să schimbăm nu doar fața Bucureștiului, ci a întregii Românii. Dacă ieșim la vot și votăm o mișcare diferită de toate cele care au fost până acum, (…) pe care le-am văzut perindându-se la guvernare în ultimii 30 de ani, vom reuși să schimbăm fața Bucureștiului și a României” – a declarat Claudiu Năsui, președintele USR București.

Pe 27 septembrie și, apoi, pe 6 decembrie, alegerea va fi cât se poate de simplă: de o parte, este USR PLUS, un partid nou, o clasă politică nouă, de cealaltă parte, cei care au făcut politică până acum. USR PLUS propune oameni de încredere, care au propria carieră. (…) Este esențial să alegem cât mai mulți oameni care sunt pe picioarele lor, pentru că, astfel, nu vor fi marionete, nu o să depindă de unul sau de altul din partid. Ceea ce se va întâmpla pe 27 septembrie nu contează doar pentru București, pentru sectoare, pentru orașele și satele din România. Contează pentru cum se va face politică de acum încolo în România” – a precizat Vlad Voiculescu, președintele PLUS București.

Vrem să arătăm frumoasei Românii că există o echipă numeroasă de oameni capabili, care nu s-au predat și care vor să construiască o națiune normală, europeană. Suntem oameni care am părăsit confortul de acasă, viața de corporatist, poziții de manager, pentru că suntem ambițioși. Vrem să redăm Bucureștiului strălucirea de altădată” – a declarat Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria sector 1, susținută și de PNL.

Avem o echipă pregătită să schimbe din temelii felul în care se face administrația publică locală, alături de europarlamentarii USR PLUS, pentru că este important să avem oameni pe toate cele trei paliere ale administrației: în Parlamentul European și în Comisia Europeană, în Guvernul României și în administrația locală. Doar mergând la vot, putem schimba modul în care vechile partide înțeleg să facă politică. Avem nevoie de schimbare reală, avem nevoie de oameni care să se implice” – a precizat Radu Mihaiu, candidatul USR PLUS la Primăria Sector 2.

(…) Noi vrem să construim școli, creșe și grădinițe, să plantăm copaci prin sectorul 4 și celelalte sectoare, să reabilităm blocuri cu fonduri europene (…)” – a arătat și Simona Spătaru, candidata USR PLUS la Primăria Sector 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.