Daniel Băluță: Nevoile oamenilor trebuie să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene!1 min read

315

Membru cu drepturi depline al Comitetului European al Regiunilor (CoR) – cel mai puternic organism consultativ al Uniunii Europene – primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a participat la cea de-a 144-a ședință plenară a acestui for reprezentativ pentru aproximativ un milion de aleși locali din Europa.

La dezbatere au mai fost prezenţi președintele CoR, Apostolos Tzitzikostas, fostul președinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, actual conducător al grupului la nivel înalt privind democrația europeană, precum şi liderii locali europeni.

În alocuțiunea sa, Daniel Băluţă a explicat celorlalți membri ai CoR faptul că nevoile oamenilor reprezintă pilonul principal ce trebuie să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene.

„Consider că acum este momentul ca liderii europeni să asculte cu adevărat vocea oamenilor. Acum este momentul ca fiecare comunitate, fiecare oraș, să-și pună cu adevărat amprenta asupra propriei dezvoltări, bazată pe o absorbție accelerată a fondurilor nerambursabile disponibile în acest domeniu”.

Primarul sectorului 4 a mai declarat că oamenii așteaptă de la liderii politici deschidere către noi orizonturi.

„Viitorul nostru, împreună, este cheia de care avem nevoie, pentru a deschide ușa către noi orizonturi, în calitatea noastră de lideri europeni locali. Aceasta este cea mai bună modalitate de a asculta vocile și nevoile oamenilor din comunitățile noastre. Nu mai putem tolera o viziune care nu este incluzivă. Ar trebui să evităm discuțiile despre înființarea, spre exemplu, a unei Ligi Speciale de Fotbal, care ar lăsa în urmă pe cei mai puțin norocoși, puternici sau bogați”.

Citeşte integral pe onlinepress.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.