Dacian Cioloș: „ONG-urile care ajută în această criză populaţia plătesc TVA şi taxe vamale. Acest lucru este de neconceput”!2 min read

267

Este inadmisibil ca firmele să fie scutite de aceste taxe, iar organizațiile non-profit să nu beneficieze de această măsură, pentru a aduce materiale de protecție pentru spitale sau case de bătrâni” – a subliniat președintele PLUS, Dacian Cioloș, vineri, în cadrul unei noi ședințe a Celulei executive de criză PLUS, adăugând faptul că PLUS trebuie să ceară imediat Guvernului Orban să rezolve urgent această problemă.

Dacian Cioloş

Tocmai am aflat că ONG-urile care ajută în această criză populația plătesc TVA și taxe vamale pentru importul de măști, mănuși și alte echipamente medicale de protecție pentru criza coronavirus. Acest lucru este de neconceput, trebuie să cerem imediat Guvernului să rezolve urgent această problemă, cât timp Comisi​a Europeană a decis pe 3 aprilie scutirea de taxe vamale și TVA pentru materiale de protecție aduse din afara UE. Este inadmisibil ca firmele să fie scutite de aceste taxe, iar organizațiile non-profit să nu beneficieze de această măsură pentru a aduce materiale de protecție pentru spitale sau case de bătrâni. Înțeleg că soluția pentru ca acest lucru să se întâmple e foarte simplă, echipa condusă de Anca Dragu a scris-o, haideți să o trimitem către Guvern imediat după ce terminăm această ședință, pentru că altfel o parte din banii donați de oameni pentru măști și mănuși se duc la stat, în loc să ajungă la cadrele medicale pentru protecție” – a declarat liderul PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.