Profesorul Alexandru Rafila a vizitat Spitalul Județean Bacău și a avut discuții cu autoritățile locale, privind soluții aplicabile imediat – la nivel local – pentru combaterea pandemiei COVID-191 min read

370

În cursul zilei de 11 noiembrie domnul Profesor Alexandru Rafila, reprezentantul României în Comitetul executiv al OMS și candidat din partea PSD la Camera Deputaților, a vizitat Spitalul Județean Bacău unde a avut discuții cu medicii implicați în diagnosticarea și îngrijirea pacienților COVID-19 din județ.

Au fost identificate soluții pentru extinderea capacității de tratament specializat, necesitatea furnizării neîntrerupte de oxigen în toate spitalele din județ și asigurarea resursei umane medicale specializate.          

Dezvoltarea la nivelul județului a conceptului de acordare a asistenței medicale integrate și coordonate care să includă toate spitalele din județ și autoritățile de sănătate publică ar putea fi considerat un model de bună practică care să poată fi replicat și în alte județe. Este meritul președintelui CJ Bacău, dl. Valentin Ivancea care a realizat o primă variantă a acestui sistem, care are ca scop protejarea sănătății și asigurarea accesului la îngrijiri medicale pentru toți locuitorii județului Bacău. Trebuie subliniată reușita modernizării rapide de către CJ a pavilionului dedicat îngrijirii la cele mai bune standarde a pacienților adulți și copii cu COVID-19, din Spitalul Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.