PrimăriaSectorului 3 – București a devenit membră a Different Angle Cluster, organizație furnizoare de soluții Smart City3 min read

268

Primăria Sectorului 3 București a devenit membră a Asociației Different Angle Cluster, primul cluster din domeniul IT&C din capitală, creat în anul 2014, având ca scop susținerea, promovarea și încurajarea cercetării, educației și inovarii în vederea dezvoltării și implementării de soluții în domeniul Smart City.

Prin acest parteneriat, Primăria Sectorului 3 sprijină clusterul Different Angle în consolidarea procesului de interacțiune dintre mediul privat, mediul academic și instituțiile publice, favorizând fluxul informațional, transferul de cunoștințe și know-how necesar dezvoltării de proiecte și soluții de smart city.

De asemenea, cele două entități colaborează pentru realizarea proiectului ,,In Focus – Smart Specialisation Strategy At City Level“, proiect aflat în implementare din anul 2016. În acest proiect, Different Angle Cluster participă în Grupul Local de lucru al Primăriei și acordă sprijin în vederea dezvoltării unei strategii de Specializare Inteligentă la nivel local, prin conceperea şi furnizarea de soluţii viabile pentru provocările cu care se confruntă sectorul 3 în domeniul dezvoltării inteligente.

Specializarea Inteligentă este un concept promovat de Comisia Europeană, cu scopul de a stimula inovarea regională/locală și se bazează pe un puternic parteneriat între întreprinderi, entități publice și instituții de cunoaștere. Proiectul pune accent pe identificarea de noi oportunități sectoriale în curs de dezvoltare, pe sprijinirea și stimularea antreprenoriatului local, pe inovare, precum și pe branding-ul și marketing-ul centrelor urbane, ca locații atractive pentru dezvoltarea afacerilor.

Am ales să facem parte din clusterul Different Angle și să colaborăm pentru realizarea unor soluții de dezvoltare inteligentă, în scopul creării unei administrații locale moderne, folosind facilitățile oferite de noile dezvoltări tehnologice. Rezultatul proiectului IN FOCUS va fi îmbunătăţirea relaţiilor cu mediul de afaceri și academic, precum şi îmbunătăţirea capacităţii strategice a autorităţii locale, în vederea susţinerii progresului economic şi dezvoltării unei strategii de specializare inteligentă la nivel local. Finalitatea proiectului este reprezentată de întocmirea unui Plan local de Acțiune”, a declarat Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

Vicepreședintele Asociației Different Angle Cluster, Șerban Țîr, și-a exprimat mulțumirea față de acest nou parteneriat: “Faptul că Primăria Sectorului 3 a decis să facă parte din clusterul nostru ne onorează și ne mobilizează în același timp să continuăm cu încredere ceea ce am început în urmă cu trei ani. Different Angle Cluster este o comunitate creată în scopul colaborării membrilor săi pentru realizarea de soluții Smart City care pot fi implementate în orice oras din România. Asistăm la demararea unor proiecte și strategii de dezvoltare urbană, în contextul în care atât administrațiile cât și comunitățile locale sunt nevoite să țină pasul cu avansul tehnologei digitale. Tot mai multe orașe din România au lansat sau implementat proiecte în domeniul Smart City, iar acesta este doar începutul transformării Românei urbane moderne“.

Different Angle Cluster reunește la acest moment 15 membri, companii dezvoltatoare de soluții și aplicații software, mediul academic, o primă autoritate publică locală și o agenție de relații publice și comunicare.  Clusterul atrage membri pentru dezvoltarea sa, atât pe orizontală cât și pe verticală, în vederea îndeplinirii scopului declarat, de furnizor și promovare a soluțiilor pentru transfomarea orașelor României în unele inteligente, pe măsura așteptărilor comunităților, în contextul actualelor și viitoarelor generații digitale.

 

(din Comunicatul de presa al Primariei Sectorul 3 – Bucureşti)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.