Automobil Clubul Român la 113 ani3 min read

320

La 5 aprilie 2017, Automobil Clubul Român împlinește 113 ani de existenţă.

Înfiinţat la 5 aprilie 1904, la Grand Hotel Boulevard din București, la inițiativa prințului George Valentin Bibescu, Automobil Clubul Român s-a înscris printre primele 10 cluburi auto din Europa şi printre primele 14 din lume.

În ianuarie 1909, Monitorul Oficial publica Legea cu articol unic, semnată de Regele Carol I: „Se recunoaşte Societăţii Automobil Club Român din Bucureşti, calitatea de persoană morală”, în conformitate cu hotărârea Camerei Deputaţilor din 22 ianuarie şi a Senatului din 19 februarie 1909.

În existenţa sa de 113 ani, Automobil Clubul Român şi-a păstrat verticalitatea şi funcţia fundamentală ca formator de opinie al automobilismului din ţara noastră, al apărării intereselor majore ale automobiliştilor, pe arterele de circulaţie din ţară şi străinătate, al siguranţei şi educaţiei rutiere în sistemul Federaţiei Internaţionale a Automobilului. ACR a lansat de-a lungul anilor mai multe campanii: campania naţională „#seatbelt b00bing”, consacrată promovării centurii de siguranţă; campania internaţională „Think Bikes” destinată protecţiei în trafic a bicicliştilor, scuteriştilor şi motocicliştilor; campania „Carte de Salvare la Bord”; campania „Street View Test”,  acţiuni majore pentru care ACR a obţinut „Premiul FIA pentru Inovaţie în Siguranţa Rutieră”,  „Premiul de Excelenţă în Siguranţa Rutieră” al Comisiei Europene, „Trofeul Leul de Bronz” la Festivalul „Cannes Lions” din 2015, precum şi mai multe trofee din aur şi argint la alte festivaluri de profil. De asemenea, Automobil Clubul Român a primit distincţia „Cel mai Creativ Client al anului 2015”, la Festivalul „Internetics” de publicitate online, marketing şi branding. Aplicația ”Plimbă Ursul”, lansată recent de ACR, va candida pentru Premiul FIA de inovație în siguranța rutieră care va fi decernat cu prilejul Conferinței Internaționale a FIA din luna mai 2017.

Ca o profesiune de credinţă, Automobil Clubul Român îşi aduce o contribuţie deosebită în perfecţionarea sistemului asistenţei rutiere, juridice, turistice și de informare din România, menţinându-şi poziţia de lider de piaţă pentru automobiliştii autohtoni şi străini. ACR realizează o gamă vastă de beneficii, avantaje și facilități acordate membrilor asociației, cu o puternică bază materială și logistică de depanări și transporturi ale automobilelor implicate în incidente pe arterele de circulație. ACR dispune de o flotă pentru școala de șoferi, de linii proprii de ITP și de verificare tehnică generală; beneficiază de Programul Mondial de discount-uri ”Show Your Card!” și pune la dispoziția membrilor săi Permisul Internațional de Conducere și Carnetul de Trecere prin Vamă. De asemenea, ACR oferă membrilor voucherele tineretului, fidelității, pensionarului, motorsport, precum și reduceri semnificative la combustibilii auto, creditare în țară și străinătate în caz de incident auto, obținerea gratuită a ”Carnetului de Bord” , servicii și avantaje ”unicat” în România.

ACR și-a optimizat continuu sistemul de comunicare cu automobiliştii prin spaţiul virtual (Facebook, site, newsletter, YouTube, etc.), cu informaţii, la zi, despre trafic, legislaţie, combustibili auto, documente internaţionale etc., în colaborare cu cele peste 200 cluburi auto din FIA.

De-a lungul celor 113 ani, ACR a organizat mii de competiţii automobilistice, piloţii automobilişti români participând cu succes la importante concursuri interne și internaționale, iar în ultimii ani Bucureştiul a găzduit Bucharest Ring, etape ale Campionatului Mondial FIA GT, cel mai mare eveniment automobilistic din istoria ţării noastre.

 

(din Comunicatul de presă ACR)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.