PPU (social-liberal) anunță înființarea Grupării Umaniste, în Parlamentul României1 min read

247

Consolidarea prezenței Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) în Parlamentul României a determinat constituirea unei Grupări Umaniste în Legislativ. Înființarea acesteia a fost anunțată oficial astăzi, în plenul Camerei Deputaților, de către deputatul Alexandru Băișanu.

Gruparea Umanistă este formată din senatorul Teodor Meleșcanu și deputații Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu, Dorel Căprar, Andrei Gerea și Eugen Durbacă.

Parlamentarii umaniști vor acționa independent de celelalte grupuri și coaliții din Legislativ, susținând și promovând inițiativele legislative care servesc interesele legitime ale națiunii române. Acesta este primul și cel mai important principiu care ghidează activitatea umaniștilor în Parlament.

Imediat după constituire, Gruparea Umanistă va promova un pachet legislativ umanist care conține trei inițiative esențiale pentru echilibrul și prosperitatea societății românești:

  • proiectul care stimulează societățile comerciale să angajeze pensionari, care, la rândul lor, doresc să își continue activitatea în domeniile în care au acumulat experiență;
  • proiectul destinat tinerilor familiști care vor să își achiziționeze o casă, care va identifica explicit sursele de finanțare;
  • proiectul privind dialogul social, elaborat de Dragoș Frumosu, lider experimentat al mișcării sindicale din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.