Poliția Română și CERT-RO recomandă folosirea surselor oficiale, în completarea declarațiilor necesare, în perioada restricțiilor1 min read

260

Poliția Română și CERT-RO vă recomandă să EVITAȚI utilizarea website-urilor neoficiale care promit utilizatorilor generarea de documente necesare pentru justificarea prezenței în afara locuinței, în contextul restricțiilor impuse din cauza COVID-19.

În perioada lansării ordonanțelor militare, care specifică clar necesitatea deținerii unor documente justificative pentru activitățile desfășurate în afara ariei de domiciliu, în mediul online au apărut o serie de site-uri care promiteau deja emiterea unor astfel de formulare, completate cu datele puse la dispoziție de utilizatori.

Deși unele dintre site-urile semnalate au elementele de securitate necesare și menționează  inclusiv faptul că nu colectează și nu procesează date cu caracter personal, CERT-RO nu poate garanta că acest lucru se întâmplă cu respectarea Regulamentului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal sau că respectivele site-uri sunt autorizate să prelucreze date cu caracter personal.

Din acest motiv, recomandăm utilizatorilor să folosească doar surse OFICIALE pentru obținerea acestui tip de declarație. Varianta de declarație pe proprie răspundere editabilă se poate descărca de AICI și poate fi modificată atât pe pc/laptop, cât și pe mobil. Pentru a viziona tutorialele despre cum puteți face acest lucru pe dispozitivele mobile cu Android sau iOS, accesați următoarele link-uri:

Tutorial pentru posesorii de terminal mobil cu sistem de operare Android

Tutorial pentru posesorii de terminal mobil cu sistem de operare iOS (Apple)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.