Obiectivele de infrastructură sunt o prioritate pentru orice zonă geografică a țării3 min read

358

Ministrul Lucian Bode și ministrul Economiei, Virgil Popescu, alături de autoritățile locale, s-au aflat astăzi, 10 septembrie 2020, în județul Ialomița.

Prima oprirea a delegației oficiale a fost la podul peste râul Ialomița de pe raza Municipiului Slobozia KM 89+668. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 14.04.2020, iar până la acest moment, antreprenorul câștigător se află în grafic cu lucrările. Valoarea contractului este de 3.606.531,04 lei cu TVA, durata de execuție este de 12 luni, iar garanția pentru acest obiectiv este de 5 ani.

Pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură vor fi executate o serie de lucrări după cum urmează: lucrări ce vizează infrastructura (cămăsuire Culei + Pile, protecție betoane cu vopsea specială, realizare portale de gabarit) lucrări de suprastructură (realizare unei plăci simplu articulate în zona ciocurilor grinzii Gerber, realizarea unor ancoraje pe cele 2 Culee, reparații cu mortare speciale a intradosului suprastructurii, protecție betoane cu vopsea specială), calea și trotuarele (refacere straturi rutiere pe cale, montare hidroizolație,  refacere umplutură trotuare, montare parapet direcțional H4b, montare parapet pietonal metalic zincat, executare marcaje rutiere), racordări cu terasamentele (refacere sferturi de con, refacere casiuri, verificare plăci de racordare și înlocuirea acestora în cazul în care sunt degradate, racordarea straturilor rutiere de pe pod cu rampele de acces), lucrări aferentei albiei (protecție pile cu anrocamente, protecții mal stâng, în aval de pod, cu anrocamente) și lucrări de execuţie a instalatiilor de iluminat.

A doua oprire a delegației a fost la DN3A – strada Depoului, de pe raza orașului Fetești, unde s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de refacere a părții carosabile, urmare a intervențiilor repetare la anumite rețele de utilități. În urma expertizei tehnice s-a constatat că sunt necesare anumite lucrări de refacere a sistemului rutier și a staturilor de uzură și legătură, pe întreaga suprafață. Valoarea lucrărilor este de 1.980.780 lei cu TVA.

“Am vrut să fiu astăzi prezent aici, la invitația autorităților locale, pentru că pentru mine nicio zona geografică nu trebuie neglijată. Am spus că dau o veste bună ialomițenilor, în ceea ce privește un obiectiv extrem de important pentru ei, și anume, Pasajul de la Drajna. Îi anunț pe această cale că în acest an, la începutul lunii octombrie, adică în circa trei săptămâni, se vor depune ofertele pentru contractul de proiectare și execuție la acest obiectiv de infrastructură. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020. Pasajul face parte din strategia noastră de dezvoltare a acestei zone și va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița. Am văzut și o mobilizare bună a antreprenorului care efectuează lucrări la podul peste râul Ialomița. Aici stadiul fizic al lucrărilor este deja de 20%, ținând cont că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat anul acesta, la jumătatea lunii aprilie. Avem și sumele necesare pentru lucrările de reabilitarea drumurilor naționale care străbat județul”, a declarat Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.