MTIC: Întâlnire de lucru cu antreprenorii proiectelor de infrastructură, care derulează proiecte de infrastructură rutieră la Centura Bucureștiului2 min read

307

Luni, 06.07.2020, a avut loc o ședință de lucru organizată de CNAIR SA și condusă de ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, la care au participat antreprenorii care derulează proiecte de infrastructură rutieră la Centura Bucureștiului, inclusiv pasajele rutiere și inelul A0.

• Centura Sud București Lot 1 –Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS

• Centura Sud București Lot 2 – Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS

• Centura Sud București Lot 3 – Asocierea AKTOR S.A. – GRECIA – EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. ROMÂNIA

• Pasajul Berceni – asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L

• Pasajul Domnești – Asocierea STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL

• Pasajul Mogoșoaia – STRABAG SRL

• Pasajul Oltenița – Itinera Spa

• DN2-A2 – Tirrena SCAVI

Finalizarea proiectelor de infrastructură rutieră din jurul Bucureștiului reprezintă o prioritate a Guvernului Orban.

Având în vedere că aceste proiecte sunt foarte importante pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic în zona București-Ilfov, CNAIR a prezentat stadiul lucrărilor pe fiecare proiect, problemele și soluțiile discutate și acceptate cu respectivii antreprenori.

În urma discuțiilor, ministrul Transporturilor a solicitat elaborarea unui calendar pentru fiecare proiect în parte. Acolo unde este cazul, trebuie urgentate emiterea ordinelor de începere a lucrărilor. De asemenea, mobilizarea din șantiere trebuie să fie la nivelul cerințelor contractuale, astfel încât termenele asumate să fie respectate cu strictețe.

Ministrul Lucian Bode a cerut conducerii CNAIR realizarea unui grafic cu angajamentele antreprenorilor, pe care îl va urmări personal. De asemenea, a precizat că “ vizitele vor fi foarte dese pe toate aceste șantiere și nu vor mai fi acceptate niciun fel de întârzieri nejustificate, în implementarea proiectelor. Vom urmări cu strictețe desfășurarea fiecărei etape din implementarea proiectelor din zona București – Ilfov. Din partea Guvernului, antreprenorii au sprijin necondiționat pentru finalizarea proiectelor, inclusiv finanțare asigurată“ – a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.