Mihai Precup, coordonator PRO România, Sector 1: Cerem spitalelor din sector să folosească spațiile de arhivă pentru pacienții COVID-192 min read

276

Coordonatorul organizației PRO România, Sector 1, Mihai Precup, susține că lipsa locurilor din spitale pentru pacienții infectați cu COVID-19 ar putea fi rezolvată prin eliberarea spațiilor de arhivă.

”Am urmărit situația din alte state, în special din Italia și Spania. Am observat faptul că lipsa spațiului din spitale reprezintă o problemă mare. Sunt mulți cetățeni infectați într-un timp scurt, suprasolicitând astfel instituțiile spitalicești. Tocmai pentru că și România trece prin această etapă, facem apel la responsabilitate. Încă putem să luăm măsuri. PRO România București, Sector 1, propune primăriei de sector să ceară Spitalelor Clinice de Urgență Floreasca și Grigore Alexandrescu să elibereze de urgență spațiul de arhivă și să îl transforme în spații dedicate pacienților, pe durata stării de urgență. Nu ne dorim să vedem oameni care nu mai au loc în spitale, din cauza unor arhive din 1950” – a declarat Mihai Precup.

            Coordonatorul organizației PRO România, Sector 1, susține că un management eficient vine cu soluții, nu cu scuze și motivări.

”Arhiva poate fi păstrată și în format digital, nu trebuie să ocupe 10% din spațiul fizic al unui spital. Trăim o perioadă în care acest spațiu de 10% poate salva vieți. Propunem o schimbare de paradigmă, în ceea ce privește managementul spitalului. Este un model care poate fi replicat ulterior și la alte instituții medicale din țară” –  a explicat Precup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.