Marcel Ciolacu – „Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să așteptăm ca românii să-și piardă locurile de muncă sau ca firmele românești să se închidă”1 min read

267

M-am întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri românesc. La fel ca cetățenii, și ei sunt loviți crunt de epidemia COVID-19.

Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să așteptăm ca românii să-și piardă locurile de muncă sau ca firmele românești să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri!

Chiar din prima ședință de guvern de săptămâna viitoare, Guvernul TREBUIE să ia următoarele măsuri:

1. Măsuri economice
– Amânarea pentru 3-6 luni a plății contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.
– Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri și acordarea unor compensații din sprijinul de minimis.
– Rambursarea rapidă a obligațiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor și companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale
– Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziționării de medicamente, materiale și echipamente medicale. 
– Asigurarea gratuită de medicamente, materiale și echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.
– Asigurarea plății facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină.

(postare a lui Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD, pe pagina sa de Fb)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.