INVITAŢIE LA SPECTACOL…1 min read

248

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul „Singurătatea omului singur”, dramatizare după Mihail Sebastian, vineri, 19 octombrie 2018, de la ora 18.00, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

Spectacolul este un solilocviu dramatic în regia și interpretarea lui George Custură, de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov şi Claudia Motea (România/Canada, Uniunea Artiştilor Plastici), bazat si legat de viața și opera lui Mihail Sebastian, pe texte din „De două mii de ani”.

Mihail Sebastian (n. 18 octombrie 1907, Brăila – d. 29 mai 1945, București) a fost un om de litere român, care a scris roman, dramaturgie și critică literară. A fost activ ca publicist, ținând printre altele și cronică muzicală. Mihail Sebastian a fost unul dintre cei mai importanți discipoli ai filosofului Nae Ionescu. Un scandal fulminant în epoca interbelică l-a cauzat prefața antisemită a lui Ionescu la romanul „De două mii de ani”, prefață pe care Sebastian a publicat-o intactă.

După moartea lui subită, posteritatea i-a fost asigurată în principal de piesele de teatru, până în 1996, când jurnalul său, care rămăsese peste 60 de ani inedit, a fost tipărit pentru prima dată. Cartea a suscitat controverse aprinse în societatea românească, fiind contrară imaginii idealizante a elitei intelectuale interbelice.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.