INVESTIGAŢIE PE PIAŢA PRODUSELOR DE SEMNALIZARE ŞI SIGURANŢĂ RUTIERĂ…2 min read

239

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa comercializării produselor de semnalizare şi siguranţă rutieră, în cadrul unor licitaţii publice organizate în perioada 2014 – 2016, de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (în prezent, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România).

Investigaţia vizează o posibilă împărţire a pieţei, în cadrul a trei proceduri de achiziţie publică organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, pentru  atribuirea acordurilor cadru de furnizare a indicatoarelor rutiere şi a mijloacelor de semnalizare rutieră, pe reţeaua de drumuri naţionale din administrare, necesare celor 7 structuri regionale administrative din subordinea sa, respectiv: DRDP Timişoara, DRDP Cluj, DRDP Iaşi, DRDP Constanţa, DRDP Bucureşti, DRDP Craiova şi DRDP Braşov.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la seadiul companiilor Vesta Investment SRL, Helvespid SRL, Loial Impex SRL, IPA SA şi Dual Man SRL, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigatie.

Companiile sunt suspectate că au participat la cele 3 proceduri de achiziţie publică fie prin constituirea unor asocieri de companii (consorţii) în vederea depunerii unei oferte comună, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câştigării contractelor de furnizare, în condiţii mai slabe de competitivitate şi calitate.

Legea concurenţei interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenţei, la procedurile de achiziţie publică.

În vederea unei mai bune înţelegeri a legii, Consiliul Concurenţei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor  de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul autorităţii http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12037/ghid_consortii_final.pdf.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.