Ingrid Iordache (PPUSL) – Semnal de alarmă în privința violenței domestice2 min read

327

Ingrid Iordache, liderul PPU (social-liberal) Arad, atrage atenția că în perioada de izolare la domiciliu este exacerbat fenomenul violenței domestice, un subiect care a ajuns în atenția opiniei publice, dar care lipsește cu desăvârșire de pe agenda guvernanților.

Putem și trebuie să vorbim despre aceste victime ascunse ale epidemiei, care sunt forțate să stea închise alături de agresorul lor. Pentru ele trebuie să găsim soluții, să vedem ce măsuri putem lua și cum pot fi ajutate. Există o preocupare reală la nivelul Uniunii Europene pentru acest subiect, dar în România, cu mici excepții, nu se regăsește pe agenda publică”, transmite Ingrid Iordache.

Liderul umaniștilor arădeni spune că este esențial ca femeile aflate în dificultate să știe că sunt sprijinite și că instituțiile statului le pot ajuta.

Există centre pentru victimele violenței domestice, există programe de consiliere și apoi suntem noi, cei care vrem să ajutăm și să ne asigurăm că statul luptă să protejeze femeile aflate în situații de acest fel. Nu este momentul să arătăm cu degetul, să căutăm vinovați, este momentul să acționăm, pentru că rata violenței domestice crește alarmant și nu avem timp de pierdut” – a subliniat Ingrid Iordache

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact,  0800.500.333, apelabil din orice rețea, unde acestea pot intra în legătură directă cu un consilier care poate oferi asistență de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.