Europarlamentarul umanist Maria Grapini – apel pentru egalizarea plăților, către fermierii din România1 min read

284

Europarlamentarul umanist Maria Grapini continuă să facă demersuri pentru sprijinirea fermierilor defavorizați și solicită Comisiei și Consiliului European creșterea bugetelor subvențiilor alocate acestora.

Europarlamentarul susține că este momentul să se pună punct discriminărilor și să se asigure un tratament egal pentru toți agricultorii europeni, respectându-se Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

Acest demers vine în contextul în care, în Parlamentul European, s-a votat un nou amendament cu privire la noul cadru financiar multianual 2019-2024.

Maria Grapini

Dacă aceste bugete nu cresc, nu vom ajunge la o Europă unită. Europa este la răscruce. Și va depinde foarte mult de acest cadru financiar. Dar cum îl putem face inteligent pentru a ține Europa împreună? Să nu discriminăm, să nu avem țări de mâna a doua, să nu avem cetățeni de mâna a doua, să avem subvenție egală la fermieri și toate bugetele să fie pe baza echității sociale.

Stabilirea noului cadru financiar trebuie să se bazeze pe situația actuală. Acest cadru trebuie să fie echitabil și etic. Consiliul trebuie să învețe să țină cont de propunerea Parlamentului pentru că până la urmă acesta reprezintă cetățenii.

Ce s-a întâmplat cu Europa? Avem mai multă coeziune, avem mai bună conectivitate, avem mai multe locuri de muncă, avem cercetare, avem inovare în piața globală? Eu așa cred că își stabilește fiecare un buget, fie că e vorba de familie, de companie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.