Europarlamentarul PSD, DAN NICA: „Se preconizează sprijinul consistent al UE pentru redresarea economiei românești”3 min read

296
Prenom NOM - 9th Parliamentary term

Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a declarat că este încurajator pentru România faptul că proiectul privind „Fondul pentru redresarea UE”, lansat de comisarii europeni pentru Piața Internă și Economie, are la bază ideea solidarității statelor membre, în fața pandemiei și impactului ei social-economic.
Niciun stat european, nici din nord, nici din sud, nu are mijloacele proprii care să îi permită să se confrunte singur cu acest șoc” – au atenționat comisarii Breton și Gentiloni. 

Mă bucur că propunerile pe care le-am adresat săptămâna trecută comisarului Thierry Breton se regăsesc sub formă de principii, în proiectul de relansare a economiei europene, pe care l-a dat publicității, împreună cu comisarul Paolo Gentiloni. Cele trei puncte esențiale pe care trebuie să se bazeze reconstrucția UE vizează faptul că NICIO ŢARĂ NU TREBUIE LĂSATĂ ÎN URMĂ şi NICIO ECONOMIE NU POATE RĂMÂNE VICTIMĂ IZOLATĂ A PANDEMIEI, precum și GARANTAREA ACCESULUI ECHITABIL ŞI ÎN CONDIŢII SIMILARE AL TUTUROR STATELOR MEMBRE LA FINANŢARE CORESPUNZăTOARE NECESITĂŢILOR. Este un semn bun pentru România și voi depune toate eforturile necesare, alături de colegii mei, pentru concretizarea suportului masiv destinat, în mod echitabil, tuturor economiilor din Uniune. Această propunere trebuie să devină realitate, pentru că nicio economie europeană nu va fi capabilă de reconstrucție fără lichidități suplimentare direcționate de UE. E nevoie de solidaritate și de viziune, dincolo de termenul imediat impus de urgența crizei” – a declarat europarlamentarul român. 

Dan Nica, în calitatea sa de coordonator al europarlamentarilor Grupului S&D, din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie, a subliniat, în videoconferinţa de joia trecută a coordonatorilor de resort ai grupurilor europarlamentare cu comisarul Breton, că este foarte important ca niciun stat membru să nu fie lăsat în urmă, în această situaţie dificilă, formulând o serie de propuneri în acest sens. Aceste idei se regăsesc acum în proiectul „Un fond pentru redresare”, dat publicității de comisarii europeni responsabili pentru Economie și Piața Internă. PROIECTUL PREVEDE CREAREA DE INSTRUMENTE SUPLIMENTARE EXTRAORDINARE, PENTRU A ASIGURA ŢĂRILOR UE FINANŢAREA NECESARĂ PLANURILOR DE REFACERE ECONOMICĂ. 

Conform comisarilor Breton și Gentiloni, de la planul de urgență adoptat de Bruxelles pentru a asigura lichiditățile necesare supraviețuirii sistemului economic european, trebuie făcut pasul spre RELANSAREA CAPACITĂŢII PRODUCTIVE A UE, în vederea stopării crizei, menținerii întreprinderilor și protejării angajaților. 

Nevoile de finanțare estimate se ridică la 1500-1600 miliarde de euro, bani ce trebuie __injectați direct în economia UE. Una din pârghiile utile în acest sens ar urma să fie un fond european conceput special pentru emiterea de obligațiuni pe termen lung. Mă bucur că ideea este susținută de responsabilii pentru sfera economică din Comisia Europeană” – a declarat eurodeputatul Dan Nica. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.