DNA-ul pădurilor, atacat la CCR de Guvern. USR cere explicații premierului Ludovic Orban2 min read

260

La o lună de la adoptarea de către Parlament, legea de înființare a „DNA-ului pădurilor” nu a intrat în vigoare, pentru că Guvernul PNL a găsit de cuviință să o atace la Curtea Constituțională. Uniunea Salvați România îi solicită premierului Ludovic Orban să explice public motivele pentru care a luat o decizie în favoarea hoților de lemne.

DNA-ul Pădurilor trebuia să fie astăzi în vigoare, dar președintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abținut la vot în Camera Deputaților și, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR. Atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului și PNL? Îi cer premierului Ludovic Orban să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor. PNL este apărătorul hoților de lemne?” – declară senatorul USR, Allen Coliban.

Vă întrebați care va fi efectul acestui atac la CCR și amânarea înființării DNA-ului Pădurilor? Hoții pădurilor României se vor simți încurajați să-și continue activitate, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor. Puneți cap la cap toate aceste acțiuni: modul în care PNL vrea să preia șefiile Direcțiilor Silvice și a Gărzilor Forestiere, blocarea DNA-ului Pădurilor și… campaniile electorale, și o să înțelegeți care e miza și ce prăpăd va urma în această perioadă în păduri” – declară și senatorul USR, Mihai Goțiu.

Potrivit adresei CCR, prin care se solicită un punct de vedere Senatului cu privire la sesizarea Guvernului, termenul anunțat pentru ședință este 30 septembrie.

Ceea ce înseamnă câteva luni bune de întâziere în înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu. Între timp, în fiecare an, din pădurile României dispar, fără acte, 20 de milioane de metri cubi de lemn.

Nu vom renunța și nu ne demobilizăm! DNA-ul pădurilor va fi creat și prăduitorii pădurilor României vor fi trași la răspundere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.