CONSILIUL CONCURENŢEI – Companiile pot adopta unele măsuri justificate de prevenire a răspândirii coronavirusului1 min read

281

În contextul actual, din punct de vedere al legii concurenței, companiile pot adopta unele măsuri ce pot fi justificate de prevenirea răspândirii coronavirusului, dar, în același timp, acestea nu trebuie să conducă la restrângeri grave ale concurenței.

Ca urmare, tinând cont de recomandările Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în vederea reducerii aglomerării în spații comerciale, companiile pot lua măsuri pentru reducerea programului de funcționare.

În același timp, administratorii platformelor de comert pot impune măsuri pentru limitarea creșterilor nejustificate ale prețurilor, pentru produsele și serviciile de bază.

Consiliul Concurenței urmărește foarte atent comportamentul companiilor și atrage atenția de a nu se folosi de această situație de criză pentru:

 * a crește prețurile fără o justificare obiectivă

*  a face schimb de informații sensibile (prețurile practicate, politica comercială etc)

*  a exclude concurenți de pe piață

* a abuza de poziția dominantă

* a face înțelegeri anticoncurențiale (în vederea eliminării comercializării unui anumit produs/serviciu, fixare prețuri, de împărțire a clienților și teritoriilor).

Companiile pot contacta Autoritatea de Concurență la adresa  presedinte@consiliulconcurenței.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.