Comisia Europeană lansează un concurs pentru tineri jurnaliști în devenire1 min read

281

Pe 6 aprilie, Comisia Europeană a lansat ediția din 2020 a competiției Youth4Regions, pentru tinerii jurnaliști aspiranți. Youth4Regions este un program menit să ajute studenții la jurnalism și jurnaliștii aflați la început de drum să descopere ce face UE în regiunea lor. Tinerii se pot înscrie la competiție și, în baza formularului de înscriere, vor fi selectați 33 de câștigători.

Aceștia vor fi invitați la Bruxelles, în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, ce urmează să aibă loc în octombrie 2020. Tinerii jurnaliști vor participa la sesiuni de instruire, sesiuni de mentorat ținute de jurnaliști consacrați, vor lucra împreună cu aceștia din urmă în sala de presă și vor vizita instituțiile UE și organizațiile media. Câștigatorii vor fi luați în considerare și pentru premiul Megalizzi – Niedzielski , acordat jurnaliștilor aspiranți.

Înscrierile sunt deschise statelor membre UE, țărilor învecinate, dar și țărilor aflate în proces de aderare. Formularul și condițiile de participare sunt disponibile pe pagina programului,  www.youth4regions.eu , până la 13 iulie 2020. Un sondaj efectuat în rândul foștilor participanți ai programului arată că 18% dintre respondenți au primit o ofertă de muncă în urma programului și că 97% dintre aceștia au considerat că programul i-a ajutat să-și îmbunătățească nivelul de cunoaștere, cu privire la politica UE și cea regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.