Chef Adrian Hădean dă startul proiectului umanitar “Solidar Social” – o masă caldă, zilnică, pentru personalul medical din spitale și vârstnici3 min read

322

Proiectul „Solidar Social”  este o acțiune umanitară inițiată de Asociația Adi Hădean împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, la care s-au alăturat zeci de bucătari voluntari, care pregătesc zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus: medici și personal medical din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare. 

Echipa „Solidar Social” și-a început activitatea ieri, 1 aprilie, livrând prânzul către medicii și personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Colentina și va continua să livreze mâncare, cel puțin 5 zile pe săptămână, pentru spitalele Covid din București și pentru persoanele vârstnice izolate, aflate în evidența DGASPC Sector 6, atât timp cât va fi nevoie. 

În acest moment, capacitatea de preparare și livrare este de 1200 de porții de mâncare pe zi, iar acest lucru este posibil datorită voluntarilor, donațiilor făcute de Macromex, care furnizează o mare parte din ingredientele necesare, cât și datorită donațiilor primite de la persoane fizice. Livrarea este asigurată cu mașinile oferite de compania Autonom, respectând toate protocoalele de siguranță.

Solidar Social a început din nevoie. Este nevoie de o mare solidaritate socială în perioada aceasta în care țară noastră este pusă la mare încercare. Și cum fiecare acțiune are și o reacțiune, noi am ales să reacționăm așa, să nu stăm pe margine și să încercăm să ajutăm prin ceea ce știm să facem mai bine: să hrănim oamenii. De dată asta este vorba de oamenii care au nevoie cel mai mult de o masă caldă pe zi: medicii, personalul medical din spitalele Covid și persoanele vârstnice aflate în izolare și care sunt în imposibilitatea de a-și asigura singure o masă caldă zilnică. Eu si echipa mea avem nevoie de contribuția tuturor în crearea unor mecanisme care să funcționeze perfect, pentru că aici nu este loc de jumătăți de măsură. Să faci 1200 de porții de mâncare nu este lucru ușor, avem deja parteneri care ne susțin enorm și încercăm să atragem mulți alții pentru orice pot ajuta: alimente, donații în bani, materiale logistică, materiale de protecție, voluntariat” – spune Chef Adi Hădean.

Chef Adrian Hădean

Pe termen lung, Asociația Adi Hădean își propune să dezvolte acest proiect umanitar la nivelul întregii țări, să atragă participarea cât mai multor voluntari și companii și să ofere, astfel, alinare prin mâncare celor care au nevoie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.