Amendamente PSD: Taxe mai mici pentru producătorii români de medicamente1 min read

255

Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a admis un amendament propus de PSD pentru reducerea taxei de clawback, pentru producătorii români de medicamente.

Astfel, prin modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 85/2019 privind contribuțiile pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, PSD propune ca pentru medicamentele produse în România, contribuția trimestrială să fie redusă la 15% din valoarea consumului centralizat, comunicat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, indiferent dacă e vorba de medicamente generice sau inovative. Pentru medicamentele produse în afara țării, taxa rămâne neschimbată, respectiv, 20%, în cazul medicamentelor generice și 25%, pentru cele inovative.

Amendamentul PSD are în vedere creșterea capacității industriei de medicamente autohtone pentru acoperirea cererii interne a populației, pe perioada pandemiei de coronavirus.

Prin reducerea taxei de clawback se asigură creșterea capacității de producție a producătorilor români și scăderea prețurilor la medicamente, pentru cetățeni.

Amendamentul urmează să fie votat săptămâna viitoare, în plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională pentru adoptarea propunerii legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.