ALDE: Prioritatea PNL nu trebuie să fie data alegerilor locale1 min read

243

Prioritatea PNL nu trebuie să fie data alegerilor locale, ci învestirea unui Guvern care să aibă puteri depline, pentru adoptarea măsurilor complementare celor de limitare a răspândirii COVID -19

ALDE participă la consultările cu privire la calendarul alegerilor locale, printr-o delegație compusă din purtătorul de cuvânt, deputatul Varujan Vosganian și vicepreședintele ALDE, deputatul Steluța Cătăniciu.

Reprezentanții ALDE transmit premierului interimar Ludovic Orban că, din punctul ALDE de vedere, nu stabilirea unui calendar pentru alegerile locale reprezintă în acest moment o prioritate, ci, din contră, prioritatea absolută trebuie să fie învestirea unui Guvern care să aibă puteri depline, pentru a putea gestiona criza generată de răspândirea coronavirus.

În acest context, ALDE subliniază că măsurile obligatorii care se impun a fi luate de Guvern nu pot să se oprească doar la acțiuni de limitare a răspândirii virusului. Este nevoie de un Guvern cu puteri depline, care să aibă în vedere soluții pentru reducerea efectelor economice ale acestei situații generate de extinderea cazurilor de coronavirus. Operatorii din transporturi, turism, comerț au nevoie de sprijin, pentru a putea trece peste perioada dificilă, pentru a putea păstra locurile de muncă și pentru a rezista până când situația se va stabiliza.

ALDE consideră că Guvernul trebuie să se concentreze pe aceste probleme, mai degrabă, decât pe un calendar pentru niște alegeri despre care nu știm, în acest moment, dacă vor putea fi organizate în condiții de siguranță pentru populație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.