Agricultură: Comisia Europeană lansează o consultare publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare2 min read

279

Astăzi, 8 mai, Comisia Europeană lansează o consultare publică privind politica UE de promovare a produselor agricole și alimentare. Consultarea se desfășoară în cadrul unei  evaluări globale a politicii actuale  și urmărește să înregistreze reacțiile cetățenilor și ale părților interesate cu privire la eficacitatea și relevanța măsurilor actuale, la coerența acestora cu acțiunile UE din alte domenii și cu privire la valoarea adăugată a implementării acestei politici la nivelul UE.

Comisarul pentru agricultură, Janusz  Wojciechowski, a declarat: „Produsele agricole și alimentare europene sunt bine cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de siguranță și de calitate. Politica noastră de promovare contribuie la menținerea acestei reputații bune și la sprijinirea competitivității produselor noastre la nivel mondial. Dar este important să ne asigurăm că facem acest lucru într-un mod cât mai eficient și mai rentabil, contribuind în același timp la producția și consumul durabile. Prin urmare, punctele de vedere ale părților interesate din UE sunt foarte valoroase pentru noi și aștept cu interes evaluarea și ideile lor de îmbunătățire”.

Obiectivul  politicii UE de promovare a produselor agricole și alimentare  este stimularea competitivității și a consumului produselor provenind din UE, în interiorul și în afara Uniunii. Acțiunile de promovare contribuie la sensibilizarea consumatorilor cu privire la meritele produselor agricole și ale metodelor de producție din UE și sunt menite să facă cunoscute produsele cu  indicații geografice  protejate și  produsele bio Consultarea va fi deschisă timp de 18 săptămâni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.