UNTRR: Au mai rãmas 6 zile pânã când transportatorii rutieri se pot înscrie pentru a recupera pânã la 5.000 euro/camion, pentru ultimii 3 ani, din taxele de drum plãtite în Germania2 min read

308

Companiile de transport rutier din România care au achitat taxe de drum în Germania mai au termen pânã vineri, 4 decembrie 2020, pentru a se înregistra în vederea rambursãrii unei pãrți din taxele achitate în perioada 2017 – 2020.

Firmele se pot înregistra pe platforma  www.tollreclaim.com/ro/home-ro,  pusã la dispoziție de firma de avocaturã Hausfeld din Germania și compania eClaim GmbH, în parteneriat cu Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Toate firmele care au plãtit suplimentar taxe de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, iar conform datelor actuale, aceasta se ridicã între 4% și 7%. Estimãrile inițiale aratã cã transportatorii rutieri din România pot primi înapoi pânã la 5.000 euro/camion pentru ultimii 3 ani din taxele de drum plãtite în Germania.

În prezent, taxa de drum în Germania (pentru camioane de peste 18 tone, de la 4 axe) este de 18,7 eurocenți pentru camioanele Euro 6 și de 19,8 eurocenți pentru camioanele Euro 5.

La acest link –  https://youtu.be/6OCrug8FPUo  puteți regãsi un interviu cu Alex Petrasincu, Managing Partner al firmei de avocaturã Hausfeld și unul dintre principalii avocați din unele dintre cele mai mari și complexe litigii (inclusiv cartelul camioanelor)

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis cã modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcã legislația europeanã. La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate cã acest lucru nu este permis în legislația europeanã.

***
Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesionalã și patronalã, neguvernamentalã, independentã, apoliticã, fondatã în 1990 pe principii democratice, care promoveazã și apãrã interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare pânã în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectueazã transporturi interne și internaționale de marfã și persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.