STUDIU Litoralulromanesc.ro: Peste 15.000 de români au ajuns de Rusalii la mare, aproape jumătate din ei venind din București2 min read

253

Deși, din estimările inițiale, se părea că în minivacanța de Rusalii vor ajunge la mare în jur de 10-12.000 de turiști, realitatea a depășit așteptările turoperatorilor, pentru că în acest weekend prelungit, pe litoral, sunt cazați peste 15.000 de români, cei mai mulți dintre ei veniți din București (aproape jumătate din total), iar pe locurile următoare se situează Brașov, Prahova, Iași, Argeș și Galați, potrivit unui studiu al agenției Litoralulromanesc.ro.

Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricțiilor instituite de autorități în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat. După ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul președintelui Klaus Iohannis că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponențial.

Inițial, s-a estimat că în minivacanța de Rusalii vor veni la mare între 10.000 și 12.000 de turiști, însă numărul acestora a crescut rapid în ultimele zile, depășind 15.000 de persoane. Cei mai mulți au venit pentru trei zile la mare, dar sunt și turiști (în special cei care au rezervat last minute) care petrec doar două zile într-o stațiune românească de la Marea Neagră.

Din datele centralizate de Litoralulromanesc.ro, în această perioadă, de Rusalii, sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri pe litoral, față de 380 anul trecut, în aceeași perioadă. „Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt și unități de cazare care sunt ocupate la capacitate maximă”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al agenției Litoralulromanesc.ro.

Cei mai mulți dintre turiștii ajunși în aceste zile pe litoral, respectiv, 46%, au venit din București. Din Brașov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iași 5,6%, din Argeș 5,2%, din Galați 4,5%, din Cluj 3,5% și din Craiova 3,4%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.