Sondaj BestJobs: Unul din doi angajați nu se așteaptă să primească primă de Paște, anul acesta2 min read

387

După un an dificil și care a adus provocări nemaiîntâlnite până acum în piața muncii, mai bine de jumătate dintre angajați (55%) nu se mai așteaptă la vreo primă, cu ocazia sărbătorilor pascale, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Totuși, 26% dintre angajații chestionați sunt siguri că vor primi și în acest an primă de Paște, în timp ce 18% nu știu dacă angajatorul îi va recompensa cu vreun bonus, de Sărbători.

Dintre cei care sunt convinși să vor avea primă, aproape 28% se așteaptă ca angajatorul să le ofere ceva bani în plus la salariu, alți 17% cred că vor primi tichete cadou, în timp ce puțin peste 5% dintre angajații care au răspuns la sondajul BestJobs speră la coșuri cadou, cu produse specifice, de sezon, din partea angajatorului, cu ocazia Sărbătorilor.

Fie că vorbim de bani sau de cadouri, aproape 28% dintre respondenți sunt convinși că valoarea acestora nu va fi mai mare, decât anul trecut. Mai exact, aproape 26% dintre angajați se așteaptă ca bugetul de cadouri să fie sub 400 lei, anul acesta și doar puțin peste 7% se așteaptă să fie răsplătiți de angajator cu o sumă mai mare de 500 lei.

Întrebați și cât de mult înseamnă pentru bugetul familiei bonusul de Paște primit de la angajator, 46% dintre respondenți spun că acest venit suplimentar e binevenit și îi ajută în susținerea cheltuielilor de Paște, alți aproape 32% afirmă că nu depind de această primă, pentru a se pregăti de Paște, dar bonusul arată aprecierea pe care compania o are pentru ei, ca angajați. În schimb, aproape 19% dintre angajații chestionați spun că au neapărat nevoie de acești bani, pentru a se putea descurca financiar de Paște.

Citește integral pe onlinepress.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.