România îndeplinește criteriile necesare pentru a deveni membru al Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură1 min read

259

România este mai aproape de a fi membru al Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură (AIIB) – Consiliul AIIB a anunțat acceptarea României și a altor șase state ca viitori membri. Astfel, numărul total al țărilor membre AIIB va fi de 77, din care 23 de state europene.

România va deveni membru deplin al AIIB după asumarea prin lege a condițiilor de aderare.

Prin dobândirea calității de membru a AIIB, România va avea oportunitatea de a beneficia de finanțare pentru proiecte de infrastructură și de dezvoltare economică.  Participarea vine în contextul eforturilor actuale ale statelor din Europa și Asia de îmbunătățire a relațiilor reciproce dintre cele două continente.

Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură este o instituție financiară internațională cu sediul la Beijing, R.P. Chineză, al cărei obiectiv este promovarea, interconectarea și integrarea economică. Activitatea AIIB se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii și a altor sectoare productive, cum ar fi energie, transport, telecomunicații, infrastructură rurală și dezvoltarea agriculturii, alimentare cu apă și canalizare, protecția mediului, dezvoltarea urbană și logistică.

Se preconizează că valoarea finanțărilor AIIB va fi în 2017 de 15 miliarde USD,  în creștere de la 1,2 miliarde de USD în 2016.

Până în prezent, AIIB a aprobat 10 proiecte de investiții în sectorul energetic, de transport sau infrastructură urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.