Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T): Comisia Europeană salută acordul provizoriu de simplificare a procedurilor administrative1 min read

279

Comisia Europeană salută acordul provizoriu la care au ajuns, ieri, Parlamentul și Consiliul, cu privire la măsurile de accelerare a finalizării  rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) este esențială pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transporturilor și tranziția către o mobilitate mai curată. Noile norme vor face ca procedurile administrative pentru infrastructură să fie mai eficiente și mai transparente și vor fi benefice pentru redresarea sectorului transporturilor.

Noile măsuri vor simplifica normele și procedurile pentru autorități și promotorii de proiecte. Acestea vor facilita acordarea de autorizații, achizițiile publice și alte proceduri administrative pentru proiectele de infrastructură și vor îmbunătăți cooperarea între statele membre cu privire la proiectele transfrontaliere, inclusiv pentru a îndeplini alte obiective ale UE, precum protecția mediului.

Comisia a prezentat propunerea sa inițială în mai 2018, ca parte a pachetului privind mobilitatea. Acordul provizoriu trebuie aprobat de Parlament și de Consiliu înainte de a intra în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.