Răspunsul la coronavirus: maratonul mondial al donatorilor începe luni, 4 mai2 min read

292

Uniunea Europeană își unește forțele cu partenerii globali pentru a demara o campanie de strângere de fonduri ca  răspuns mondial la coronavirus. Luni, 4 mai, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va găzdui un eveniment online de strângere de donații începând cu orele 15:00 CET, pe care îl puteți urmări pe EbS. Scopul este acela de a strânge 7,5 miliarde de euro. Fondurile colectate vor contribui la accelerarea dezvoltării și desfășurării la nivel global a vaccinării, tratamentului și diagnosticării. Însă 7,5 miliarde de euro reprezintă doar începutul și va fi nevoie de mai mult în viitor, pentru consolidarea sistemelor de sănătate din întreaga lume.

Înaintea evenimentului, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Este numărătoarea inversă pentru maratonul nostru mondial al donatorilor. Pe 4 mai, vrem să reunim întreaga lume pentru a obține rezultate în materie de prevenire, diagnosticare și tratamente împotriva coronavirusului. Obiectivul nostru este să strângem fonduri și să punem bazele unei cooperări globale fără precedent între organizațiile de sănătate și toți partenerii relevanți. Invit pe toată lumea să contribuie și să se alăture răspunsului global la coronavirus.

Evenimentul destinat donațiilor reprezintă un răspuns la apelul făcut în data de 24 aprilie 2020 de o serie de organizații mondiale de sănătate, care s-au reunit în inițiativa ACT-Accelerator. Începând cu 4 mai, Comisia va începe înregistrarea donațiilor venite din partea țărilor, organizațiilor internaționale, instituțiilor financiare, societății civile, sectorului privat și fundațiilor. Cetățenii se pot alătura răspunsului global, contribuind la acțiunile de sensibilizare sau făcând donații către organizațiile partenere ale UE. Următoarele etape-cheie ale acestei campanii mondiale vor fi anunțate luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.