Raiffeisen Bank – prima emisiune de obligaţiuni subordonate, în lei, cu o maturitate de 10 ani1 min read

313

In premiera pentru piata de capital din Romania, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat in decembrie 2019, primele obligatiuni subordonate in moneda locala avand o maturitate de 10 ani, in valoare totala de 480 milioane de lei si un cupon de 3,5% peste Robor la 3 luni. Investitori unici au fost doua institutii financiare internationale: International Finance Corporation (IFC) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Obligatiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea in fondurile proprii ale bancii, intarind si diversificand pozitia de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clientii sai in perioada dificila pe care o traversam si va contribui la finantarea sustenabila a economiei romanesti, inclusiv prin investitii in proiecte verzi” – a spus James Stewart, vicepresedinte Trezorerie si Piete de Capital Raiffeisen Bank.

Preocupata fiind de dezvoltarea pietei de capital si de transparenta, Raiffeisen Bank a depus si a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligatiunilor in data de 6 mai 2020, iar obligatiunile urmeaza a fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, incepand cu 14 mai 2020.

Procesul de emitere si admitere la tranzactionare a obligatiunilor a beneficiat de consultanta si asistenta oferite de echipa departamentului de Investment Banking al Raiffeisen Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.