Primăria Sectorului 3 oferă, în premieră pentru Capitală, posibilitatea programării on-line a căsătoriilor civile1 min read

261

În premieră pentru București, Primăria Sectorului 3 oferă cetățenilor posibilitatea programării on-line a căsătoriei civile, pe site-ul www.primarie3.ro. Aceștia pot fixa ziua și ora la care doresc oficializarea relației lor. Programările on-line se fac începând cu data de întâi a lunii anterioare celei în care urmează să se încheie căsătoria. Acestea se pot face doar în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români, daca unul dintre soți are domiciliul/reședința în Sectorul 3.

 Pentru a face rezervarea tinerii vor completa data și ora la care doresc să aibă loc cununia civilă și vor specifica un număr de telefon și o adresa de e-mail pentru confirmare. Formularul electronic solicită completarea numelui, adresei și a CNP -ului fiecăruia dintre soți. După rezervare tinerii vor primi un e-mail pe adresa specificată cu confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la Serviciul de Stare Civilă (bd. Mircea Vodă nr. 5) pentru depunerea actelor.

Serviciul on-line de programare a căsătoriilor nu elimină cerința legală ca ambii soți să se prezinte în termenul legal, pentru a completa declarația de căsătorie și a depune actele necesare.

Prin continuarea procedurii de programare on-line solicitantul este de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001.

Acest demers se înscrie în strategia de digitalizare și transparentizare a activității demarată de Primăria Sectorului 3, cu scopul eficientizării relației dintre autoritate și cetățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.