MTIC – Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic necesare construcției drumului expres Găești – Ploiești!3 min read

327

Ministrul Lucian Bode a participat astăzi, 25 august 2020, la Găești,  alături de Prim-Ministrul Ludovic Orban, alți miniștri ai cabinetului și reprezentanți ai autorităților locale la semnarea de către conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cei ai Asocierii SEARCH CORPORATION SRL – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC.) a contractului de servicii „Elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic de execuție pentru DRUM EXPRES GĂEȘTI-PLOIEȘTI”

Contractul, în valoare de 15.863.176,64 Lei fără TVA (fonduri europene nerambursabile), are o durată de 24 luni, din care:

– 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate,

– 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și

– 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Proiectul pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti va pune în valoare zona şi o va conecta la marile coridoare europene de transport, la Coridorul 4 Pan European reprezentat de autostrada A1 şi spre Moldova, Coridorul 9 Pan European spre Buzău, Focşani viitoarea autostradă A7. Totodată acest drum expres va fi un punct de inflexiune pentru această zonă, va fi o variantă suport mai scurtă pentru traficul care vine din zona de sud pe relaţia Craiova-Piteşti şi care poate ocoli Bucureştiul în drum spre Moldova, respectiv spre Dobrogea. Acest contract aşa cum o să vi-l prezinte colegii mei, în valoare de 15,8 mil. de lei, se va întinde pe 24 de luni urmând apoi să se declanşeze procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor. Pregătim şi lansăm proiecte abandonate de fostele guvernări care priveau harta infrastructurii de transport prin prisma intereselor de partid, de gaşcă, şi care nu abordau problematica dezvoltării reţelei de transport în mod integrat, pe baza unor analize fundamentate. Cu cât promovăm mai mult astfel de proiecte complementare marilor coridoare europene, cu atât creşte gradul de conectivitate între regiuni şi de mobilitatea a persoanelor şi a bunurilor. Vin cu veşti bune aici, la Găeşti, investiţii în reţeaua de drumuri naţionale care vizează drumul trans-regio A1 Titu-Bâldana-Târgovişte-Sinaia care, pe două dintre componentele sale, înregistrează evoluţii importante pentru lărgirea la 4 benzi pe DN7 Bâldana-Titu. La sfârşitul lunii mai a fost publicat în SEAP anunţul de participare pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie lucrări, iar conform calendarului Companiei de Drumuri în septembrie avem termen de depunere a ofertelor. Credem că până la sfârşitul anului, în ipoteza în care nu avem contestaţii, vom semna contractul de execuţie pentru acest tronson. De asemenea pentru proiectul de modernizare DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, lărgire la 4 benzi, drumul având depusă o ofertă pentru primul lot, termenul desemnat de semnate a contractului de proiectare şi execuţie îl estimăm pentru luna noiembrie. În încheiere, vreau să vă sigur că împreună cu managementul CNAIR vom monitoriza în permanenţă evoluţia acestor proiecte şi ne vom asigura că va exista finanţarea necesară şi capacitatea administrativă, solidă pentru materializarea lor cât mai repede cu putinţă” – a declarat ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.