Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu: „Nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește alimentarea cetățenilor cu electricitate și gaze”2 min read

266

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a convocat, astăzi, Comandamentul pentru situații de urgență, la nivelul Ministerului, pentru a inventaria măsurile ce urmează să fie implementate,în contextul epidemiei de COVID-19 (Noul Coronavirus).

”Avem în vedere toate modalitățile prin care putem să asigurăm fără întreruperi sau sincope clienții casnici cu energie electrică și gaze, încercând să limităm în același timp interacțiunile care nu sunt absolut necesare. Românii trebuie să știe că nu există niciun motiv de îngrijorare: Sistemul Energetic Național dispune de stocurile necesare funcționarii în condiții normale, funcționează la parametri optimi, iar companiile de producție și distribuție sunt pregătite, au proceduri interne de lucru și au instituit măsurile de protecție pentru angajați. Pe cât posibil, îi îndemn pe clienți să folosească instrumentele de plată electronice/online, în această perioadă. La nivelul Ministerului avem Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă și îi rog pe reprezentanții companiilor din energie să păstreze permanent legătura cu acesta și să anunțe dacă întâmpină dificultăți” – a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri le-a transmis reprezentanților companiilor din energie să-și anunțe angajații că se iau toate măsurile necesare, pentru a limita răspândirea virusului. “Important este să nu intrăm în panică, să respectăm indicațiile autorităților și să nu-i expunem pe cei din jur la riscuri inutile“ – a mai afirmat Virgil Popescu.

La întâlnire au participat reprezentanții companiilor din sistemul energetic, care au prezentat situația de la nivelul societăților, respectiv, procedurile de lucru și măsurile instituite pentru limitarea răspândirii COVID-19. S-a pus accent pe măsurile luate pentru limitarea  contactelor cu consumatorul final. De asemenea, Ministrul Economiei a solicitat păstrarea unui canal de comunicare permanent cu comandamentele pentru situații de urgență și cu Direcțiile de Sănătate Publică, de la nivelul județelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.