Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicaților anunță finalizarea implementării proiectului Televiziunii Digitale, în România1 min read

331

Astfel, toate canalele SRTV vor fi disponibile, integral, în regim digital, pe tot teritoriul României, începând cu iulie 2020.

Proiectul de implementare a Televiziunii Digitale în România a constat în instalarea și punerea în funcțiune a 228 echipamente de emisie DVB-T2, în tot atâtea locații, pe tot teritoriul țării, cu puteri cuprinse între 10W și 5kW, împreună cu instalațiile și echipamentele lor conexe precum și a 161 noi sisteme radiante UHF pentru respectivele transmisii DVB-T2.

Mă bucur să anunț implementarea acestui proiect și lansarea sa pentru telespectatorii din România. Vom oferi calitate în casele tuturor românilor dar și o nouă perspectivă de dezvoltare pentru Televiziunea Română. Lista de canale va conține următoarele posturi de emisie ale Societății Romane de Televiziune – SRTV: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iași, TVR Târgu Mureș, TVR Timișoara” – a declarat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

După o perioadă de test de 6 luni în care transmisia canalelor SRTV va funcționa în paralel, atât digital cât și analog, transmisia analogică va fi întreruptă complet și frecvențele aferente acestora vor fi eliberate și puse la dispoziția ANCOM pentru valorificarea lor ulterioară. Noi resurse pentru a crește bugetul de stat. Vom lansa curând și proiectul pentru Radio Digital” – a adăugat Dragoș C.-L. PREDA, Secretar de stat pentru comunicații electronice.

Menționăm că acest proiect a fost realizat aproape integral pe tehnologiile celor doi mari producători mondiali din domeniu, și anume GatesAir (SUA) și Rhode&Schwarz (Germania).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.