Ministerul Finanțelor Publice a luat toate mãsurile pentru protejarea angajaților și continuitatea activitãții3 min read

265

Ministerul Finanțelor Publice a luat toate mãsurile necesare și urgente pentru asigurarea securitãții și sãnãtãții propriilor angajați, cât și pentru asigurarea continuitãții activitãții curente în contextul apariției riscului de îmbolnãvire cu COVID-19.

Încã din data de 28 februarie a.c., toți angajații aparatului propriu au primit o informare în legãturã cu mãsurile stabilite la nivel național și la nivelul Ministerului Finanțelor Publice pentru prevenirea rãspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19, precum și cu procedura de urmat de cãtre personalul care a cãlãtorit în zonele cu risc de infectare. Odatã cu circulara menționatã au fost transmise și materiale informative (privind mãsurile de protecție și procedurile de urmat) de la Departamentul pentru Situații de Urgențã, Direcția de Sãnãtate Publicã a Municipiului București și Institutul Național de Sãnãtate Publicã. 

Ulterior, s-a solicitat tuturor departamentelor sã întocmeascã planurile pentru continuitatea funcționãrii instituției și au fost centralizate toate funcțiile esențiale pentru situația în care evoluția infecției cu coronavirusul COVID-19 ar putea ajunge la stadiul de epidemie. Pentru fiecare funcție esențialã au fost desemnate persoanele de conducere responsabile precum și înlocuitorii acestora (pentru fiecare poziție câte doi înlocuitori). 

La nivel operațional, s-a asigurat crearea cadrului legal pentru flexibilizarea programului de lucru al angajaților, cu posibilitatea decalãrii acestuia pentru evitarea aglomerației din mijloacele de transport în comun la orele de vârf, precum și a îndeplinirii atribuțiilor de serviciu de la domiciliu. 

Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgențã constituit la nivelul MFP întrunit în douã ședințe extraordinare a decis reducerea activitãților cu participare numeroasã/duratã de timp mare și controlul strict al participanților (acces pe bazã de tabel și completarea unei declarații pe propria rãspundere referitoare la cãlãtorii efectuate recent în afara României). 

Pe partea administrativã, s-a implementat dezinfecția suplimentarã de mai multe ori pe zi cu soluții pe bazã de clor și alcool sanitar a spațiilor din zona punctelor de acces în instituție, a lifturilor, sãlilor de ședințe, birourilor și a spațiilor destinate interacțiunii cu publicul. Totodatã au fost distribuite materiale dezinfectante pentru personalul de la punctele de acces de la toate sediile Ministerului Finanțelor Publice. 

Conducerea MFP a decis reprogramarea unor cursuri/instruiri/examene la o datã ulterioarã, pentru a limita deplasãrile și contactul cu mai multe persoane. O altã mãsurã privește asigurarea în permanențã a asistenței medicale, precum și informarea și consilierea angajaților de cãtre personalul cabinetului medical de medicina muncii din cadrul MFP. 

Totodatã, conducerea Ministerului Finanțelor Publice este permanent informatã cu privire la siguranța și sãnãtatea propriilor angajați și va lua ori de câte ori se impun mãsurile necesare atât pentru protejarea angajaților, cât și pentru asigurarea bunei funcționãri a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.