MFP – Programul TEZAUR continuã și în luna septembrie1 min read

400

Românii pot subscrie începând de marți, 1 septembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturitãți de 1, 2 și 3 ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 30 septembrie 2020. Aceste emisiuni reprezintã o alternativa de economisire avantajoasã pentru români, având în vedere cã veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. 
Rata dobanzii este de  3,5% – 1 an,  4% – 2 ani,  4,25% – 3 ani, fãrã plafon individual de subscriere. 

Titlurile de stat pot fi cumpãrate: 
·        de la unitãțile Trezoreriei Statului în perioada 1-30 septembrie 2020; 
·        de la unitãțile C.N. Poșta Românã în perioada 1-29 septembrie în mediul urban și în perioada 10-28 septembrie în mediul rural. 

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. 
Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. 

Titlurile de stat sunt în forma dematerializatã și au valoare nominalã de 1 leu. Dobânda este plãtitã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. 
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferã moștenitorilor, care prezintã documentele legale care le atestã calitatea. 

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia se publicã pe: http://www.mfinante.ro,www.datoriepublica.mfinante.gov.ro,https://www.comunicatii.gov.rohttps://www.posta-romana.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.