MFP: Firmele care plătesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonificație de 5% sau 10%1 min read

286

Firmele care plãtesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonificație de 5% sau 10%. Bonificație de 10% și pentru microîntreprinderi, anunţă Ministerul Finnaţelor Publice.
Contribuabilii plãtitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și platã, care plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv, pentru plata anticipatã aferentã aceluiași trimestru, pânã la termenul scadent de 25 aprilie 2020, inclusiv, beneficiazã de o bonificație de 5% sau 10%, calculatã asupra impozitului pe profit datorat. 

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, pânã la data de 25 aprilie 2020, inclusiv, contribuabilii beneficiazã de o bonificație de 10%, calculatã asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv. 

Marii contribuabili vor avea o bonificație de 5%, în timp ce contribuabilii mici și mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%. 

Prevederile se aplicã în mod corespunzãtor și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacã plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipatã trimestrialã, pânã la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie – 25 iunie 2020. 

Bonificațiile se vor aplica și pentru companiile de turism și de alimentație publicã, privind impozitul specific unor activitãţi, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020. 
Contribuabilii determinã impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de platã, prin scăderea din impozitul datorat a bonificației calculatã, potrivit actului normativ aprobat. 

Pentru plãtitorii de impozit pe profit, bonificația calculatã, potrivit actului normativ aprobat, se înscrie în mod distinct în declarația anualã de impozit pe profit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.