MEEMA – Noi facilități adoptate pentru beneficiarii programelor naționale gestionate2 min read

302

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a adoptat, prin Ordin al Ministrului publicat în Monitorul Oficial, măsuri pe perioada stării de alertă, care vin în sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor naționale destinate înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii derulate de MEEMA.

“ Aceste seturi succesive de măsuri economice pe care le-a luat Guvernul României au avut ca punct de pornire şi permanent reper situația concretă din piață, pe care ne-au transmis-o firmele cu care am fost într-un dialog continuu. Aceste măsuri constituie un sprijin real pentru agenţii economici în relansarea activităţii şi revenirea lor pe piaţă, în noul context economic post-pandemie” – a declarat Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Virgil-Daniel Popescu

În conformitate cu ordinul Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr. 1802/28.05.2020, pe perioada stării de alertă:

•        În domeniile în care se mențin restricții, clauzele contractelor încheiate cu beneficiarii programelor gestionate de MEEMA se adaptează cu luarea în considerare a condițiilor excepționale generate de starea de alertă;

•        Situațiile generate de deciziile emise de autorități se analizează individual și nu constituie motiv de încetare a contractului/recuperarea finanțării după ieșirea din starea de urgență, dacă beneficiarul respectă obligațiile contractuale începând cu data încetării stării de alertă.

•        Durata de implementare a contractelor încheiate în domeniile de activitate afectate și pe perioada stării de alertă se poate prelungi cu perioada stării de alertă

•        Contractul/acordul de finanțare se poate modifica, în condițiile dispozițiilor cuprinse în acesta și în limitele legii, prin act adițional semnat de ambele părți;

•        Pe perioada stării de alertă administratorul programelor nu întreprinde nici un demers pentru recuperarea ajutorului de minimis acordat beneficiarilor care au fost afectați ca urmare a măsurilor impuse de autorități

•        Aceste dispoziții NU POT conduce la exonerarea de răspundere a beneficiarilor care nu și-au îndeplinit obligațiile până la data decretării stării de urgență.

Ordinul Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr. 1802/28.05.2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 476/04.06.2020, dă posibilitatea beneficiarilor afectați de măsurile instituite de autorități pe perioada stării de alertă, să beneficieze de reglementările pe perioada pandemiei SARS-CoV-2, fără a se dispune rezilierea contractului de finanțare și recuperarea ajutorului de minimis acordat, pentru aceste motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.