Lucian Bode: ”Asigurarea mobilității și a căilor de acces în aceste zone afectate este extrem de importantă, în aceste momente”2 min read

280

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor, Lucian Bode, a convocat, miercuri, 24.06.2020, managementul companiilor care gestionează infrastructura rutieră și feroviară, Mariana Ioniță, director general CNAIR și Ioan Pintea, director general CFR Infrastructură.

Discuțiile au avut ca punct de plecare starea infrastructurii afectată de recentele inundații din zonele afectate de căderile masive de precipitații din ultima vreme.

Cei doi directori generali au prezentat ministrului Lucian Bode situația la zi a infrastructurii afectate, măsurile care au fost deja implementate în urma discuțiilor anterioare dar și un plan de intervenție imediată pentru remedierea infrastructurii.

Ne confruntăm cu o situație deosebită în privința căderile masive de precipitații din ultima vreme și de aceea vă cer ca oamenii din teren, pe care îi coordonați, să depună ca și până acum toate eforturile astfel încât circulația să revină la normal, cât mai repede cu putință. Viața cetățenilor noștri este prioritatea noastră ”zero”, iar asigurarea legăturilor de mobilitate sau acces în aceste zone este absolut necesară. Știu că este greu, dar echipele de intervenție trebuie să înțeleagă că prioritatea lor este deschiderea circulației în condiții de siguranță a participanților la trafic sau a călătorilor. Am avut discuții zilnice pe această temă și de aceea v-am solicitat să vă faceți un inventar complet al tuturor infrastructurilor afectate și să veniți și cu soluțiile de bugetare a lucrărilor de intervenție. Prin măsurile luate trebuie ca efectele nenorocirii, care s-a abătut în aceste zile peste românii din zonele afectate, să fie cât mai mult diminuate și să fie refăcută de urgență infrastructura de transport din aceste regiuni. Oamenii de acolo trebuie ajutați, iar noi prin infrastructura pe care o gestionați putem să facem acest lucru”, a spus ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.