Informare MEEMA: Fond global de asistență în caz de urgență, pentru jurnalism1 min read

271

Inițiativa Google News a lansat un fond global de asistență în caz de urgență pentru jurnalism, pentru a sprijini organizațiile de știri mici și mijlocii care produc știri originale pentru comunitățile locale.  

Obiectivul Fondului este să sprijine producția de jurnalism original pentru comunitățile locale, în fața pandemiei COVID -19 și pentru a oferi organizațiilor de știri asistență financiară, în acest moment critic.

Fereastra de timp dedicată pentru aplicații se va încheia pe 29 aprilie 2020, la ora 23:59 p.m. 

Google.org acordă, în mod colectiv, un milion de dolari Centrului internațional pentru jurnaliști și Centrului DART pentru jurnalism și traume, care intenționează să ofere resurse imediate pentru a sprijini reporterii la nivel mondial și pentru a ajuta jurnaliștii expuși la evenimente traumatice, trăite în timpul crizei.

Pentru a ajuta la combaterea dezinformării în privința coronavirusului, se oferă 6,5 milioane de dolari finanțare pentru asociațiile non profit de verificare a informațiilor.

Precursorul Google News Initiative, Digital News Initiative – acum finalizat – a finanțat 662 de proiecte în peste 30 de țări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.