GreenWEEE și ECOTIC – campanie online ”Daca ai DEEE-uri vechi, dă check-in la SIGUREC!…”! În prima ediție a E- WASTE Day sunt încurajaţi cetățenii să aducă, la stațiile SIGUREC, deșeuri de echipamente electrice și electronice2 min read

288

Toți cei care predau electronice uzate în perioada 13 octombrie – 13 noiembrie 2018, la stațiile SIGUREC PRIME și CITY din toată țara, dând check-in și folosind hashtag-ul #greenweee intră automat în cursa pentru premiile campaniei și vor putea câștiga prin tragere la sorți un telefon mobil de ultimă generație acordat de ECOTIC sau unul din cele 10 seturi de sacoșe de colectare. De asemenea, aceștia sunt recompensați pe loc cu vouchere de reduceri la cumpărături sau bani.

Sigurec reprezintă o rețea națională de sisteme inteligente pentru colectare selectivă care le oferă oamenilor încredere că deșeurile lor reciclabile ajung unde trebuie, adică în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi.

”Lansăm această campanie cu scopul de a promova necesitatea colectării și reciclării echipamentelor electrice și ne dorim să schimbăm obiceiurile consumatorilor în direcția unei economii circulare. Astfel, de la stațiile SIGUREC, toate deșeurile electrice vor fi reciclate în mod responsabil la GreenWEEE, fabrică recunoscută la nivel internațional în privința performanței tratării și reciclării DEEE-urilor, scopul principal fiind cel al economisirii resurselor”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE. 

Ziua internațională a deșeurilor electrice si electronice (DEEE) este initiata de WEEE Forum și sustinuta de 26 dintre organizațiile sale membre și implică 40 de organizații din 20 de țări din întreaga lume. Evenimentul este menit sa aduca în atenția publicului importanta reciclarii DEEE-urilor și sa încurajeze consumatorii să predea spre reciclare deșeurile electrice si electronice proprii, în vederea creșterii ratelor de reciclare in viitor.

„Susținem prima ediție a International eWaste Day prin ample activități de informare în scopul conștientizarii cetățenilor asupra beneficiilor reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice și valorificării materiilor prime în contextul tranzitiei la economia circulară”,  a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC, la lansarea campaniei. 

Se estimează că în anul 2018, 50 milioane de tone de deșeuri electrice și electronice vor fi generate la nivel mondial. Jumătate dintre acestea sunt dispozitive personale precum computere, smartphone-uri, tablete și televizoare, restul fiind electrocasnicele mari și echipamentele de încălzire și răcire.

 

Câteva lucruri interesante despre reciclare:

Reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore

Reciclarea unui monitor salveaza 745 litri de apă potabilă și previne generarea de aceeași cantitate de apă reziduală.  Aceeași cantitate de apă este folosită pentru 10 dușuri

Un tub catodic al unui televizor polueaza 50 de metri pătrati de sol timp de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.