Consiliul Concurenţei – MONITORUL PREȚURILOR ALIMENTELOR: NUMĂRUL ACCESĂRILOR A CRESCUT CU 90%3 min read

290

Numărul accesărilor aplicației Monitorul Prețurilor Alimentelor a crescut cu 90%, în perioada stării de urgență, comparativ cu perioada anterioară.

Astfel, în intervalul martie – aprilie, s-au înregistrat 36.152 accesări ale platformei www.monitorulpreturilor.info,  față de 19.145 de accesări, în lunile ianuarie și februarie din acest an.

Cele mai multe accesări s-au înregistrat în luna aprilie, 25.223, când AplicațiaMonitorul Prețurilor Produselor Alimentare a fost actualizată, astfel încât consumatorii să poată compara prețul practicat de magazinele din apropiere, pentru fiecare produs dorit (anterior, aplicația permitea compararea prețului doar pentru un coș ce conținea minim cinci produse).

Bogdan Chiriţoiu

Creșterea semnificativă a numărului de accesări arată că Monitorul Prețurilor Alimentelor s-a dovedit a fi un instrument foarte util pentru consumatori într-o perioadă de restricții, în care trebuiau să iasă cât mai puțin din casă. Cu ajutorul aplicației, au putut compara prețurile produselor alimentare de care aveau nevoie și, în același timp, au identificat magazinul de unde le puteau cumpăra, la prețul cel mai bun – a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În luna martie, cele mai căutate produse  au fost făina, bananele, zahărul, cartofii albi, uleiul, drojdia, mălaiul, iar în luna aprilie, s-au adăugat carnea de miel, ouăle și Coca- Cola.

În prima jumătate a lunii mai, pe platforma Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare s-au înregistrat 9.123 accesări, cele mai căutate produse fiind bananele, înghețata, cafeaua, Coca-Cola, carnea de porc, făina și uleiul.

Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare,  www.monitorulpreturilor.info, afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse alimentare, comercializate în peste 1.700 de magazine aparținând Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan, Profi și Supeco.

Platforma este gestionată de Consiliul Concurenței, dar informațiile sunt încărcate în aplicație, la nivel național, de către companiile partenere.

Platforma online  www.monitorulpreturilor.info  poate fi accesată la nivelul întregii țări de pe telefonul mobil, tabletă sau PC. Aplicația îmbunătățită este deja disponibilă pentru PC, urmând ca, în câteva zile, să se poată descărca varianta actualizată din Google Play și App Store.

Reamintim că proiectul  www.monitorulpreturilor.info  a fost lansat anul trecut de Consiliul Concurenței și conține două componente: Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare și Monitorul Prețurilor Carburanților (care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto).

Aplicaţia oferă posibilitatea de a contacta autoritatea de concurenţă, atât pentru sesizări/reclamaţii, cât şi pentru recomandări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.