Bursa de Valori Bucuresti continua programul educational Fluent in Finante cu 9 evenimente nationale gratuite dedicate investitorilor de retail3 min read

283
 • Editia din acest an a programului „Fluent in Finante” va include, in perioada aprilie – decembrie,  seminarii gratuite in mai multe orase din tara
 • Adrian Tanase, CEO BVB: Vom avea mai multi investitori pe masura ce creste nivelul de cultura financiara, iar unul dintre obiective este sa avem cat mai multi romani cu economiile investite pe piata de capital
 • Lucian Anghel, Presedinte BVB: Prin „Fluent in Finante” promovam investitiile responsabile si piata de capital in randul investitorilor individuali din Romania

 

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei locale de capital, continua pentru al patrulea an la rand seria de seminarii Fluent in Finante, evenimente gratuite de educatie financiara care au loc la nivel national si care se adreseaza persoanelor fizice interesate sa descopere oportunitatile oferite de piata de capital si sa devina investitori.

„Conceptul educational care sta la baza programului Fluent in Finante are in vedere asigurarea unui prim contact al participantilor cu piata de capital si cu Bursa de Valori Bucuresti. Desfasuram acest proiect la nivel national tocmai pentru a veni mai aproape de persoanele care nu sunt familiarizate cu piata de capital, dar care corespund profilului de investitor si care pot beneficia de pe urma acestei calitati. Vom avea mai multi investitori pe masura ce creste nivelul de cultura financiara, iar unul dintre obiective este sa avem cat mai multi romani cu economiile investite pe piata de capital” – a declarat Adrian Tanase, CEO al BVB.

Evenimentele organizate de BVB impreuna partenerii se vor desfasura la nivel national dupa urmatorul calendar, in ordine cronologica:

 • Brasov                  – 24 aprilie, in parteneriat cu Estinvest
 • Bucuresti               – 15 mai, in parteneriat cu Grupul Banca Transilvania
 • Cluj-Napoca           – 16 mai, in parteneriat cu Grupul Banca Transilvania
 • Iasi                       – 17 mai, in parteneriat cu Estinvest
 • Sibiu                     – 5 iunie, in parteneriat cu IFB Finwest
 • Timisoara              – 18 septembrie, in parteneriat cu IFB Finwest
 • Cluj-Napoca           – 9 octombrie, in parteneriat cu Grupul Banca Transilvania
 • Oradea                  – 6 noiembrie, in parteneriat cu IFB Finwest
 • Bucuresti               – 4 decembrie, in parteneriat cu Estinvest

 

„Prin Fluent in Finante promovam investitiile responsabile si piata de capital in randul investitorilor individuali din Romania. Astfel, contribuim la facilitarea accesului lor la societati de intermediere financiara, fonduri de investitii si fonduri de pensii din intreaga tara, toate cu un singur scop: sa facem piata romaneasca de capital mai accesibila oricarei persoane interesate sa devina investitor” – a spus Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Programul „Fluent in Finante” a inceput in iulie 2015 si, in faza initiala, a vizat companiile interesate sa ofere cursuri de educatie financiara catre angajati. Dupa succesul inregistrat la nivel national, proiectul a fost extins in noiembrie 2015 catre persoane fizice, in martie 2016 catre studenti, iar in iunie 2016 catre companiile listate pe bursa.

Pana in prezent, 40 de companii si 17 universitati din Bucuresti si din tara au introdus cursurile „Fluent in Finante” pentru angajatii si studentii lor. Astfel, peste 170 de seminarii, dintre care 19 exclusiv pentru persoanele fizice, la care au participat 10.000 de oameni au fost tinute pana la aceasta data, ca parte a celei mai importante miscari de sustinere a educatiei financiare in randul populatiei derulate de Bursa de Valori Bucuresti.

„Fluent in Finante” este o platforma extinsa de educatie financiara din Romania si include mai multe segmente, printre care videoclipuri educationale, un modul de eLearning, glosar de termeni, test de cunostinte, dar si o harta interactiva a companiilor de brokeraj autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.