BITTNET EMITE PRIMELE DREPTURI DE PREFERINȚĂ PE O NOUĂ PIAȚĂ DIN CADRUL AeRO2 min read

392

Bittnet (BNET), prima companie IT din România care s-a listat pe piața AeRO operată de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a emis 4,5 mil. drepturi de preferință pentru acționarii existenți la 20 mai 2016. Acestea se vor tranzacționa în perioada 16 – 30 decembrie 2016 în cadrul unei oferte publice, a cărei valoare maximă este de 0,78 mil. lei.

Avem aici două premiere. Prima constă în faptul că, pe 13 decembrie, am emis decizia de înființare a unei noi piețe în cadrul AeRO dedicată drepturilor de preferință, mai ales că ele reprezintă un instrument extrem de convenabil pentru acționari din perspectiva creșterii de capital. A doua premieră este că Bittnet, o companie de succes din România, este primul emitent al unor drepturi de preferință pe această nouă piață”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Emiterea drepturilor de preferință a avut loc în contextul în care Bittnet intenționează să-și majoreze capitalul social prin aport în numerar. Vor fi oferite UN milion de acțiuni la un preț de 0,78 lei/acțiune. Operațiunea de majorare de capital presupune, în prima etapă, oferirea de acțiuni numai deținătorilor drepturilor de preferință. Acțiunile oferite vor fi subscrise proporțional cu numărul drepturilor de preferință, deținute ulterior încheierii perioadei de tranzacționare a acestora, în perioada 9 ianuarie – 8 februarie 2017. Rata de subscriere este de 4,5 drepturi pentru achiziționarea unei acțiuni noi. În etapa a doua, acțiunile rămase nesubscrise vor fi oferite investitorilor calificați. Sumele atrase vor fi folosite pentru capital de lucru și extinderea activității companiei.

Oferta este intermediată de SSIF Intercapital Invest S.A.

Continuăm activitatea pe piața de capital cu o operațiune de majorare de capital cu un pas premergător de tranzacționare a drepturilor de preferință. Astfel, acționarii care dețineau acțiuni la data de 20 mai 2016, au două săptămâni să decidă dacă preferă să subscrie acțiuni la preț preferențial, dacă doresc să subscrie mai multe acțiuni decât ar avea dreptul teoretic sau dacă, dimpotrivă, preferă să vândă dreptul de subscriere altor investitori”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.