„Be ECO” – îndemnul unui nou proiect de eco-educație2 min read

267

Elevii din 20 de școli din București și județele limitrofe vor deveni mai responsabili față de mediu, în cadrul proiectului.

In perioada 2 martie – 10 iunie, Asociația ECOTIC, ECOTIC BAT SRL si Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie desfașoară concursul „Be ECO” în 20 de școli din București și din județele limitrofe. Scopul concursului este de a informa si conștientiza elevii, profesorii, părinții, dar și publicul larg, în vederea formării unor deprinderi eco-civice, față de mediul înconjurător.

Cele 20 de unități de învățământ participante fac parte din programele Eco-Schools și LeAF – „Să învățăm despre pădure”, implementate de CCDG în România, în anul şcolar 2019 – 2020.

Proiectul se axează pe conștientizarea celor mici în ceea ce privește colectarea corectă a deșeurilor de baterii și acumulatori, becuri și neoane, incluzând și un concurs de colectare a acestor deșeuri. În acest sens, fiecare școală participantă va primi din partea organizatorilor un manual de protecție a mediului, iar, din partea ECOTIC, recipienți de colectare separată. Primele trei școli care vor colecta cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii, becuri și neoane, raportată la numărul de elevi înscriși în competiție, vor fi câștigătoare.

Totodată, creativitatea elevilor va fi pusă la încercare, prin realizarea unor jurnale pe teme privind protecția mediului. În urma jurizării, cel mai creativ jurnal va primi un premiu special, din partea organizatorilor.

„Este un proiect care se adresează celei mai tinere generații, cei pe care ii considerăm motorul schimbării. Proiectul își dorește să îi educe pe cei mici, în ceea ce privește colectarea separată a acestor tipuri de deșeuri, în speranța că aceștia – la rândul lor – vor educa și comunitatea in care trăiesc” – a declarat Diana Trifu, responsabil comunicare ECOTIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.